Etkinlikler

Merkez Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kalaylıoğlu ve Bilimsel Proje Uzmanı Başak Zeka, 13 Kasım 2014 tarihinde Roskilde, Danimarka'da gerçekleştirilen EERA Rüzgar Ortak Programının yeni alt programı olan Rüzgar Entegrasyonu – Ekonomik ve Sosyal Boyut ile ilgili başlangıç toplantısına katılmıştır.

RUZGEM "ODTÜ'de Bilim Eğlencelidir" etkinliğinde -14 Kasım 2014

Etkinlikle ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar

RÜZGEM, 28-31 Ekim 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Orleans kentinde, EAWE (Avrupa Rüzgar Enerjisi Akademisi) tarafından onuncusu düzenlenen Avrupa’da Rüzgar Enerjisi konulu PhD seminerine katıldı. Seminerde bildiri ve poster sunumları gerçekleştirildi.

Seminer hakkında detaylı bilgiye buradan ve bildiri özetlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar

Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği (BEST) Ankara Grubu, ODTÜ, RÜZGEM ve ODTÜ Teknokent ortaklığıyla rüzgar enerjisi konusunda uluslararası bir etkinlik düzenleyecektir. 25 Ağustos – 3 Eylül 2014 tarihleri arasında, Didim’de gerçekleşecek bu etkinlikte rüzgar türbinlerinin tarihsel gelişimi, tasarımı, çeşitleri ve proje süreçleri ile ilgili dersler verilecektir.

Etkinlik hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Rüzgar Enerjisi alanındaki Avrupa’daki en önemli bilimsel konferanslardan biri olan ve beşincisi düzenlenen TORQUE Konferansı, Danimarka Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 18-20 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Konferans ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Merkez Başkanımız Doç. Dr. Oğuz Uzol 26-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi'nde düzenlenecek  "Thermo-Fluid Dynamics: Cutting Edge Research & Technology Development" başlıklı seminer serisinde "Rüzgar Türbinlerindeki Aktif Akış Kontolü ve İz Etkileşimi" başlıklı bir sunum gerçekleştirecektir.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Merkez Başkanımız Doç. Dr. Oğuz Uzol 2 Mayıs 2014 tarihinde ODTÜ – Kuzey Kıbrıs Kampüsü’nde “Türkiye’de Rüzgar Enerjisi” başlıklı bir sunum gerçekleştirecektir.

RÜZGEM, ODTÜ Havacılık ve Uzay Topluluğu’nun (HUT) düzenlediği, Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölümü öğretim elemanları ve sektörden profesyonellerin katılacağı Rüzgar Çalıştayı’nda yer alacak. Çalıştay, 11 Nisan 2014 tarihinde, saat 13.00’de Havacılık ve Uzay Mühendisliği Seminer Salonunda olacak.

RÜZGEM, 13-14 Mart 2014 tarihlerinde, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sadık Kakaç ve Yrd. Doç. Dr. Özgür Ünver tarafından düzenlenen 1. Enerji Konferansına katıldı.

“Enerji ve Çevre/Ülkemizde Durum" başlıklı toplantı kapsamındaki, enerji uzmanları, akademisyenler ve özel sektörden konuşmacılar temiz enerji politikaları, enerji verimliliği, rüzgar, güneş, biyo, hidro, nükleer ve jeo termal enerji konularındaki görüşlerini açıkladılar. Enerji ekonomisi ve teknolojisi üzerine çalışan akademisyenleri bir araya getiren konferansta Merkez Başkanımız Doç. Dr. Oğuz Uzol, Yard. Doç. Dr. Nilay Sezer Uzol ile birlikte, Türkiye’de rüzgar enerjisinin durumu ve RÜZGEM ile ilgili bir sunum yaptı.

Merkez Başkanımız Doç. Dr. Oğuz Uzol 20 Aralık 2013 tarihinde Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde “Türkiye’de Rüzgar Enerjisi” başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir.