Etkinlikler

RÜZGEM'den katılım sağlayanların bilgisi aşağıda yer almaktadır. Daha fazla bilgiyi buradan alabilirsiniz.

RÜZGEM' de Bilimsel Proje Yönetimi Uzmanı Aslı AVCI, 24-26 Haziran tarihinde T.C. Trakya Üniversitesi, Edirne'de gerçekleştirilen 16.  Ekserji ve Uygulamaları Yaz Okuluna katılmıştır.

İlgili sayfaya buradan, programa da  buradan ulaşabilirsiniz.

ODTÜ Rüzgar Enerjisi Araştırma Merkezi ve ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi işbirliği ile 25-26 Nisan 2019 tarihlerinde "Rüzgar Enerjisi Ve Rüzgar Türbini Teknolojileri Temel Eğitimi" konulu eğitimi tamamladı. Eğitimle ilgili ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Prof. Dr. Oğuz UZOL “Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri” başlıklı bir seminer vermiştir

ODTÜ Sürekli Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen Dönem Arası Seminerleri (DAS2019) kapsamında, RÜZGEM Müdürü Prof. Dr. Oğuz UZOL, 5 Şubat 2019 günü 11:00-12:00 saatlerinde ODTÜ İktisadi ve İdari Bilimleri Fakültesi’nde “Rüzgar Enerjisi ve Rüzgar Türbinleri” başlıklı bir seminer vermiştir. Seminer kapsamında rüzgar enerjisinin diğer enerji kaynaklarına kıyasla özellikleri ve gelişim süreci, rüzgar enerjisi yatırımlarının dünyada ve Türkiye'deki son durumu, rüzgar enerjisi ve rüzgar türbin teknolojileri ile ilgili bazı temel konular anlatılmış ve RÜZGEM’de yapılmakta olan araştırmalar hakkında bilgi verilmiştir.

Etkinlik web sayfası: http://www.sem.metu.edu.tr/das2019/

Ayrıntılı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Merkez Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zeynep Kalaylıoğlu ve Bilimsel Proje Uzmanı Başak Zeka, 13 Kasım 2014 tarihinde Roskilde, Danimarka'da gerçekleştirilen EERA Rüzgar Ortak Programının yeni alt programı olan Rüzgar Entegrasyonu – Ekonomik ve Sosyal Boyut ile ilgili başlangıç toplantısına katılmıştır.

RUZGEM "ODTÜ'de Bilim Eğlencelidir" etkinliğinde -14 Kasım 2014

Etkinlikle ilgili bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar

RÜZGEM, 28-31 Ekim 2014 tarihleri arasında Fransa’nın Orleans kentinde, EAWE (Avrupa Rüzgar Enerjisi Akademisi) tarafından onuncusu düzenlenen Avrupa’da Rüzgar Enerjisi konulu PhD seminerine katıldı. Seminerde bildiri ve poster sunumları gerçekleştirildi.

Seminer hakkında detaylı bilgiye buradan ve bildiri özetlerine buradan ulaşabilirsiniz.

Fotoğraflar

Avrupa Teknoloji Öğrencileri Birliği (BEST) Ankara Grubu, ODTÜ, RÜZGEM ve ODTÜ Teknokent ortaklığıyla rüzgar enerjisi konusunda uluslararası bir etkinlik düzenleyecektir. 25 Ağustos – 3 Eylül 2014 tarihleri arasında, Didim’de gerçekleşecek bu etkinlikte rüzgar türbinlerinin tarihsel gelişimi, tasarımı, çeşitleri ve proje süreçleri ile ilgili dersler verilecektir.

Etkinlik hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Rüzgar Enerjisi alanındaki Avrupa’daki en önemli bilimsel konferanslardan biri olan ve beşincisi düzenlenen TORQUE Konferansı, Danimarka Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğinde 18-20 Haziran 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Konferans ile ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Merkez Başkanımız Doç. Dr. Oğuz Uzol 26-30 Mayıs 2014 tarihleri arasında Özyeğin Üniversitesi'nde düzenlenecek  "Thermo-Fluid Dynamics: Cutting Edge Research & Technology Development" başlıklı seminer serisinde "Rüzgar Türbinlerindeki Aktif Akış Kontolü ve İz Etkileşimi" başlıklı bir sunum gerçekleştirecektir.

Etkinlikle ilgili detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.